Wykonanie
Składniki:
Ciasto francuskie - 1 gotowe opakowanie (w rulonie)
Konfitura wieloowocowa ETERNO - 1 słoikPrzygotowanie:Rozwijamy delikatnie ciasto. Kroimy w prostokąty. Na wierzchu układamy
konfiturę wieloowocową ETERNO .
Zwijamy rogi ciasta. Układamy na blasze, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 15
miut w temp. 220st. - do momentu, aż zarumieni się ciasto.Możemy formować dowolne kształty, bardzo fajne danie do zabawy z dziećmi. Nasze skarby będą miały frajdę z wymyślania kształtów pysznych
ciasteczek, będą zadowolone z pomocy w kuchni, a my będziemy dumni z naszych pociech. Uwierzcie, takie drobne prace procentują na przyszłość.W każdym bądź razie deser ten jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Wystarczy, że mamy gotowe ciasto w lodówce, a nie zaskoczy nasz żaden niezapowiedziany gość.
Smacznego! * Miłej zabawy * Smacznego!