Sezon na warzywa trwa w całej pełni, toteż zajadam je w różnych formach. Najchętniej oczywiście w surówkach, ale i warzywa gotowane i duszone spożywam chętnie. Bardzo lubię warzywa faszerować, tym razem nadziewana papryka w wersji bezmięsnej.3 kolorowe paprykiszklanka ugotowanego ryżucebuladodatkowo mała paprykapomidorkawałek kabaczkasól, pieprz czarny i ziołowy, bazyliaolej do smażeniaPrzekrojone papryki oczyściłami posoliłam. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyłam drobno pokrojoną cebulę, paprykę i kabaczka. Na koniec dodałam obranego i pokrojonego pomidora i poddusiłam wszystko, aż pomidor się rozpadł. Doprawiłam i zmieszałam z ryżem.Nadziałam tym farszem paprykę i udusiłam ją w rondlu na oleju, podlewając bulionem.Zjedliśmy ją polaną sosem pomidorowym. Smacznego !