Wykonanie
Uwielbiam wszelkiego rodzaju desery na zimno z
owocami. Latem robię je dośc często. Tym razem lżejsza wersja sernika na zimno- jogurtowiec. Dodałam do niego zmiksowane
maliny a do środka włożyłam resztę
jagód.2 duże
jogurty naturalnegalaretka malinowałyżka
żelatyny2- 3 łyżki
cukruszklanka
malinpół szklanki
jagódGalaretkę wraz z łyżką
żelatyny rozpuszczamy w 1, 5 szklanki gorącej
wody. Studzimy, często mieszając, najlepiej w zimnej wodzie.
Maliny po opłukaniu przesypujemy
cukrem , jak puszczą sok, to miksujemy.Gdy
galaretka zaczyna tężeć, dodajemy do niej zmiksowane
maliny i , lekko ubijając trzepaczką –
jogurty. Na koniec wsypujemy
jagody. Wlewamy do naczynia i wstawiamy do lodówki – krótko po wstawieniu dla pewności możemy jeszcze zamieszać.Po kilku godzinach jest gotowy. W wersji z
malinami i
jagodami smakuje wyśmienicie. Smacznego !