Wykonanie
Ostatnio pokazuję albo słodkości, albo dania z warzyw –
pora więc na odmianę.
Mięso latem staram się jadać z aromatycznymi dodatkami. Do roladek
z piersi kurczaka zrobionych na patelni grillowej ( spokojnie można na grillu, tylko nieco dłużej) dodałam
suszone pomidory z reszty zeszłorocznych zapasów ( sama suszyłam) ,
fetę i
miętę dla orzeźwienia. Wyszły pyszne roladki, smakujące latem.6
filetów z piersi kurczakasuszone pomidory z zalewy
fetakilka listków
miętysuszone
zioła prowansalskiesól morska,
pieprz z młynka, słodka wędzona
paprykaPiersi rozbijamy, posypujemy
przyprawami. Na każdy kawałek kładziemy dwa
pomidory z zalewy, podłużne kawałki
fety i 2-3 listki
mięty. Zawijamy ciasno roladki, kładziemy je na posmarowanej cienko
olejem patelni grillowej, złączeniem do dołu- tak się nie rozpadną. Smażymy po kilka minut z każdej strony, na grillu ogrodowym nieco dłużej.Akurat miałam gości i roladki wszystkim bardzo smakowały, mimo, że dzień był upalny. Polecam nie tylko na lato.Smacznego !