Oto mój pomysł na smaczny, niedzielny obiad. Ponieważ miałam już przesyt panierowanych piersi z kurczaka, postanowiłam przygotować je w zupełnie inny sposób. Tak powstały gotowane, nadziewane roladki drobiowe. Ten przepis jest dietetyczny i mało kaloryczny, bo przyrządzony bez grama tłuszczu.SKŁADNIKIfilet z piersi kurczaka;plastry sera żółtego;suszone pomidory;świeża papryka;sól;pieprz.WYKONANIEPierś rozbijamy na cienkie plastry. Solimy i pieprzymy. Układamy żółty ser, paprykę i suszony pomidor. Posypujemy przyprawą rozdrobnionych pomidorów z bazylią i czosnkiem (ja skorzystałam z przyprawy ze sklepy NMR). Zwijamy wszystko w roladkę. Owijamy folią spożywczą. Końce zwijamy jak cukierki i zawiązujemy nitką. Roladki gotujemy w wodzie około 15-20 minut.