Wykonanie
Często trafiam na przepisy na ciasta lub
słodycze bez pieczenia . Dzisiaj chcę wam zaproponować taki przepis, snickers bez pieczenia . Snickers jest bardzo łatwy w wykonaniu, aczkolwiek istna bomba kaloryczna.
Ciasto wyszło pyszne i smakowało faktycznie jak snickers. Najlepiej zrobić snickers wcześniej i wstawić na noc do lodówki, żeby się dobrze kroił. Zrobiłam to ciasto z połowy porcji i pokroiłam na malutkie kawałeczki, które znikały jeden za drugim.Przepis na snickers bez pieczeniaSkładniki:foremka o wymiarach 15 cm x 15 cm400 ml
cukru pudru150 ml
ciastek digestive, pokruszonych90 g
masła150 ml
masła arachidowego75 ml
orzeszków ziemnych2 czubate łyżki dulce de leche½ porcji ganacheWykonanie:
Masło utrzyj z
masłem arachidowym na jednolitą masę. Podczas ucierania dodaj
cukier puder. Następnie dodaj pokruszone
ciastka, część
orzechów ziemnych i wymieszaj masę łyżką. Masę wyłóż do foremki wyłożonej folią i wygładź powierzchnię. Posyp resztą
ziemnych orzeszków i lekko dociśnij. Teraz rozprpwadż równomiernie dulce de leche. Wstaw do lodówki na kilka godzin.Schłodzony snickers pokryj
polewą czekoladową – ganache. Kiedy ganache zastygnie pokrój snickersa na małe kawałki.
Polecane przepisyProsty przepis na sernikBajaderki piernikowe z dulce de lecheAmerykańskie pancakes z
malinami i
jagodamiCiasto z
pianką jogurtowo kokosową i
galaretkąPomarańczowy budyń na deser