ßßß Cookit - przepis na Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryk

Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryk

nazwa

Wykonanie

0,5 l bulionu warzywnego
3 duże czerwone papryki
5 dojrzałych pomidorów
1 marchewka
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
ok. 2 łyżek świeżego tymianku
świeżo zmielony pieprz
sól
PRZEPIS NA 2 porcje
Bezglutenowy
Wegański
1. Paprykę przekrój na pół i usuń gniazda nasienne, pomidory przepołów, obraną marchewkę pokrój w grubsze talarki, a czosnek obierz ze skórki. 2. Przygotowane warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, popieprz, posól i piecz ok. 40 minut w 190˚C. 3. Następnie warzywa ostudź. Pomidory oraz paprykę obierz ze skórki i przełóż do blendera razem z marchewką i czosnkiem. 4. Dodaj bulion, tymianek i zmiksuj na krem. 5. Gotową zupę przelej do garnka, podgrzej i dopraw solą i pieprzem. Podawaj gorącą z listkami świeżego tymianku.
Wegański budyń dyniowy
Źródło:http://bezokruszka.pl/zupa-krem-z-pieczonych-pomidorow-i-papryk