ßßß
Cookit - przepis na Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryk
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryk
Składniki
Bulion warzywny
Papryka czerwona
Pomidor
Marchew
Czosnek
Oliwa z oliwek
Tymianek
Pieprz
Sól
Budyń
Dynia
Wykonanie
0,5 l
bulionu warzywnego
3 duże
czerwone papryki
5 dojrzałych
pomidorów
1
marchewka
2 ząbki
czosnku
1 łyżka
oliwy
ok. 2 łyżek świeżego
tymianku
świeżo zmielony
pieprz
sól
PRZEPIS NA 2 porcjeBezglutenowyWegański1.
Paprykę
przekrój na pół i usuń gniazda nasienne,
pomidory
przepołów, obraną
marchewkę
pokrój w grubsze talarki, a
czosnek
obierz ze skórki. 2. Przygotowane warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym,
skrop
oliwą
, popieprz,
posól
i piecz ok. 40 minut w 190˚C. 3. Następnie warzywa ostudź.
Pomidory
oraz
paprykę
obierz ze skórki i przełóż do blendera razem z
marchewką
i
czosnkiem
. 4. Dodaj
bulion
,
tymianek
i zmiksuj na krem. 5. Gotową zupę przelej do garnka, podgrzej i dopraw
solą
i
pieprzem
. Podawaj gorącą z listkami świeżego
tymianku
.
Wegański
budyń
dyniowy
Źródło:
http://bezokruszka.pl/zupa-krem-z-pieczonych-pomidorow-i-papryk
Przepisy powiązane
Chłodnik hiszpański z papryki
Chłodnik hiszpański z papryki
Chłodnik hiszpański z papryki
Chłodnik hiszpański z papryki
Chłodnik hiszpański z papryki
Składniki powiązane (0)