Takie proste zwyczajne ciasto, ale bardzo dobre do kawy, czy też na podwieczorek dla każdego domownika.Ciasto nie jest trudne. Po upieczeniu puszyste i miękkie, a dżem morelowy na pewno dodaje odpowiedniego smaku.SKŁADNIKI:200 gram jogurtu typu greckiego200 gram cukru4 kubkimąki po jogurciepół szklanki oleju4 jaja1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier wanilinowy1 słoik dżemu morelowegoWYKONANIEMąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, cukrem wanilinowym. Robimy to w dużej misce. Wbijamy jajka i wlewamy jogurt oraz olej. Mieszamy wszystko na gładką masę.Masę wylewamy do podłużnej blaszki na blachę wyłożonej papierem.Na wierzch pasami po skosie układamy dżem morelowyCiasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem, na około 40 minut.Pod koniec pieczenia sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.