Wykonanie
Surówka znana wszystkim. Doskonały dodatek do niedzielnego obiadu. Można zrobić wcześniej. Spokojnie postoi w lodówce.
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2014_slash_10_slash_surowka-colesaw/l/-27348610.jpg)
SKŁADNIKI1 nieduża
kapusta2 -
cebule2 -
marchewki½ łyżeczki
soli¼ szklanki
cukru pudru¼ łyżeczki
pieprzu¼ szklanki
mleka½ szklanki
majonezu1½ łyżki -
octu winnego2½ łyżki -
soku z cytrynyWYKONANIE
Kapustę,
marchew i
cebulę szatkujemy lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Zszatkowane warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2014_slash_10_slash_surowka-colesaw/l/658160597.jpg)
SMACZNEGO