Wykonanie
Kruche ciasteczka bez pieczenia… w typowy sposób, czyli w piekarniku. Ten pyszny smakołyk będzie nam wyrastać i rumienić się wprost na patelni. Smakiem odrobinę podchodzą pod słodkie proziaki. Są przepyszne.2 szklanki
mąki,1/2 szklanki
cukru trzcinowego,1/2 szklanki
oleju rzepakowego,2
jajka (M-ki wystarczą),1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia,pół flakonika aromatu migdałowego,konkretna garść rodzynek.Wszystkie składniki dokładnie łączymy i wyrabiamy na stolnicy na dość zbite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy
mąką. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm i wykrawamy z niego niewielkie krążki, które smażymy na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu i bez przykrycia) po kilka minut z każdej strony. W tym czasie kruche ciasteczka ładnie sobie pęcznieją. Dobrze “usmażone” powinny wyglądać tak jak na zdjęciu.
Takie kruche ciasteczka bez pieczenia są bardzo aromatyczne i świetnie nadają się na szybki deser. Smacznego!
Kruche ciasteczka bez pieczeniaKruche ciasteczka bez pieczenia to smakołyk dla osób nie posiadających piekarnika, albo chcących spróbować czegoś zupełnie nowego, o nietypowym smaku. Są bardzo kruche, delikatne i lekko ziarniste w smaku. Doskonałe na podwieczorek