Wykonanie
Te muffinki są zrobione na 3 sposoby. Podstawa czyli ciasto jest to samo, jednak dodatki inne. Wszystko wyszło bardzo spontanicznie gdyż używane były kuchenne resztki słodkości i o co było wielkim zaskoczeniem wyglądały i smakowały cudownie (jak dla mnie). Musicie koniecznie je zrobić i sami się przekonać (:Składniki:6 łyżek
oleju2 szklanki
mąki2 łyżeczki proszku5 łyżek
cukruszklanka
mleka1
jajkoPrzygotowanie:Tradycyjnie suche z suchym, mokre z mokrym i łączymy.Muffinki wypełniamy do 3/4 wysokości i zaczynamy zabawę.Najpierw Muffinki z
czekoladą: kostkę dzielimy na pół i wbijamy w masę. W ten sposób ona lekko się rozpuści, ale przy górze wciąż będzie tak śmiesznie wystawać.Muffinki z
dżemem: niby nic,ale fajnie wyglądają i dobrze smakują. Na całą masę nakładamy płaską łyżkę
konfitury, u mnie porzeczkowej. Lekko stwardnieje i będzie troszeczkę 'chrupiąca'.I ostatnie z nutellą. Wiem,że już były, ale te wyglądają zaskakująco śmiesznie. Nakładałam po łyżce Nutelli na wierzch (można przykryć troszeczkę masą jeśli jest) i w ten sposób po upieczeniu Nutella w sposób bardzo śmieszny wystawała. Nie była płynna, nic się nie lało c:Sprawdźcie bo to na prawdę fajna zabawa.Smacznego : )