Wykonanie
Dziś mamy Halloween więc specjalnie na ten dzień placuszki w kształcie pajęczyn i pająków. Tak przy okazji dzisiejszego dnia, Moniko wszystkiego najlepszego.Do rysowania użyłam opakowania po sosie do deserów, ale również można wykorzystać opakowanie po
ketchupie lub butelek z niekapkiem po soczkach dla dzieci.Składniki:¾ szklanki
mąki¼ szklanki
cukru¼ szklanki
mleka¼ szklanki
oleju2
jajkaWykonanie:Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą gładką masę, odstawić na 15 minut.Ciasto przełożyć do butelki po sosie do deserów, rysować pajęczynki na suchej rozgrzanej patelni. Jeśli robimy pająki to najpierw rysujemy kontury i nogi a na końcu wypełniamy
ciastem pająka. Gdy ciasto jest prawie usmażone ostrożnie przewracać na drógą stronę.Gotowe placuszki można posypać
cukrem pudrem.