Wykonanie
Niedawno miałam rocznicę ślubu i zrobiłam taki pyszny
makaron na późny obiad a wczesną kolację przy lampce
wina.
Makaron wyszedł tak pyszny, że nie raz go powtórzę. Dzięki uprzejmości firmy Czaniecki
Makarony mam okazję wypróbować ich rewelacyjnych
makaronów, a jak już wiecie ja
makarony bardzo lubię, więc jem ze smakiem.Mają bardzo fajny wybór i różne rodzaje
makaronów, można poszaleć w kuchni.Mężowi
makaron bardzo smakował, spędziliśmy miły, romantyczny wieczór.Zapraszam do spróbowania :-)Składniki:- opakowanie
makaronu rurka ukośna Czaniecki
Makaron- 300 g
pieczarek- pół puszki
kukurydzy- pół
czerwonej papryki- kilka listków świeżej
bazylii- garść
pomidorków kandyzowanych cherry- 100 g
sera żółtego- 4 łyżki
jogurtu naturalnego- 2 łyżki
śmietany 12%-
sól i
pieprz do smakuWykonanie:
Pieczarki kroimy na kawałki i wrzucamy na patelnię, podsmażamy chwilkę. Dodajemy
kukrydzę i pokrojoną w kostkę
paprykę, posiekaną
bazylię i
pomidorki. Zalewamy odrobiną
wody i chwilkę dusimy -
woda powinna całkowicie wyparować.W misce ścieramy
ser żółty i dokładamy
jogurt i
śmietanę,
sól i
pieprz, mieszamy i dodajemy warzywa z patelni, mieszamy.
Makaron gotujemy w gorącej i osolonej wodzie all dente, odcedzamy i wsypujemy do miski, mieszamy. Przekładamy na talerze. Ja podałam z lampką czerwonego
półwytrawnego wina.Smacznego :-)