ßßß
Mamy sezon letni i zdrowe świeże warzywa, więc nie może zabraknąć zupy jarzynowej. Pyszna, aromatyczna super sprawdzi się na letni obiad. Można ją podać lekko podgrzaną, nie musimy jeść gorącej. Warzywa mają dużo witamin i nie powinno ich zabraknąć w naszej codziennej diecie. Ja i moja rodzinka bardzo je lubimy.Zapraszam :-)Składniki:- 300 g fasolki szparagowej- pół brokuła- pół kalafiora (nie dużego)- pół opakowania marchewki z groszkiem mrożonej- 2 pietruszki- 1 seler- 1 por- 2 liście laurowe- koperek- 5 ziemniaków- łyżka przecieru pomidorowego- vegeta własnej produkcji- sól, pieprzWykonanie:Do garnka wlewamy wodę i wstawiamy na gaz. Do garnka wrzucamy vegetę, liście laurowe, por, pietruszkę, seler (obrane oczywiście), gotujemy pod przykryciem około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy fasolkę, brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Po tym czasie wyciągamy por i liście laurowe a resztę warzyw miksujemy. Dodajemy fasolkę i gotujemy chwilę, potem kalafiora, marchewkę z groszkiem, gotujemy chwilkę i na koniec wrzucamy brokuła i ziemniaki oraz posiekany koper. Gotujemy, aż zmiękną. Przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem, dodajemy koncentrat i mieszamy.Smacznego :-)

