Wykonanie
Wcześniej używałam tej marynaty do kurczaczka, ale tak nam zasmakowała, że spróbowałam z
wieprzowiną. Efekt równie pyszny!!!
Składniki:0,5 kg
schabu bez kościMarynata:4 łyżki
ketchupu pikantnego1 łyżeczka
octu jabłkowego1 łyżeczka
cukru cukru1 łyżeczka
miodu1 łyżeczka
musztardypapryka ostra, słodka
zioła prowansalskiepieprz czarny (świeżo zmielony)2 łyżki
oliwy1 ząbek
czosnkuPrzygotowaniePodobnie jak z każdą marynatą- wszystkie składniki mieszam w miseczce.
Schab kroję w plastry i zamaczam dokładnie w marynacie, tak by każdy kawałek był nią pokryty. Zostawiam w lodówce na całą noc. Przed grillowaniem wyjmuje na chwilę i kładę na rozgrzanym grillu.