ßßß Cookit - przepis na Rogaliki z ciasta francuskiego na słono

Rogaliki z ciasta francuskiego na słono

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
100g szynki gotowanej ( ja miałam w plasterkach ),
60g startego sera żółtego,
65g czerwonej papryki konserwowej,
10-15g słonecznika,
majeranek, bazylia,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
jajko.
Przygotowanie:
Szynkę i paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do nich starty ser żółty, koncentrat pomidorowy i łyżeczkę bazylii - wymieszać razem wszystkie te składniki.. Ciasto francuskie pokroić w trójkąty i położyć na każdym farsz. Zawinąć w rogaliki, które należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować rostrzepanym jajkiem, posypać słonecznikiem i majerankiem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 190stopni C i piec ok.15-20minut.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/09/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-na-sono.html