Wykonanie
Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego,100g
szynki gotowanej ( ja miałam w plasterkach ),60g
startego sera żółtego,65g
czerwonej papryki konserwowej,10-15g
słonecznika,
majeranek,
bazylia,1 łyżka
koncentratu pomidorowego,
jajko.Przygotowanie:
Szynkę i
paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do nich
starty ser żółty,
koncentrat pomidorowy i łyżeczkę
bazylii - wymieszać razem wszystkie te składniki..
Ciasto francuskie pokroić w trójkąty i położyć na każdym farsz. Zawinąć w rogaliki, które należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować rostrzepanym
jajkiem, posypać
słonecznikiem i
majerankiem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 190stopni C i piec ok.15-20minut.
Smacznego!!!