Wykonanie
Składniki:250g
twarogu tłustego,1 większy
kiszony ogórek,1/2 świeżej niedużej
papryki czerwonej,1/2 świeżej niedużej
papryki żółtej,4
pieczarki konserwowe (
grzybki marynowane),1/2
cebuli,2 łyżeczki
żelatyny,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Warzywa i
grzybki pokroić w drobną kostkę.
Twaróg zmielić przez maszynkę.
Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej
wody. Do ostygnięcia mieszać, by nie zrobiły się grudki.Warzywa z
twarogiem wymieszać dodając
soli,
pieprzu i
żelatyny.
Dobrze wymieszaną masę położyć na folii spożywczej i ukształtować. Zawinąć i mocno ścisnąć by masa nie była luźna. Wstawić do lodówki na conajmniej 2h.
Jeżeli zostały Ci
pieczarki konserwowe (
grzybki marynowane) i nie wiesz jak je wykorzystać polecam przepis na
sałatkę śledziową Sałatka śledziowa z
porem (tu kliknij po przepis).Inspiracją do zrobienia bloku
twarogowego na kanapki był dla mnie przepis z książki " Chudnij łatwo i szybko".Smacznego!!!