Wykonanie
Składniki: (nie ma potrzeby trzymania się ściśle gramatury)mix
sałat - 115 g (można zastąpić
sałatą lodową),155 g małych
pomidorków ( mogą być duże), małe
pomidorki przekrojone na pół lub na ćwiartki ( duże pokrojone w grubą kostkę),1 świeża,
czerwona papryka, pokrojona w kostkę,100 g
suszonych pomidorów, pokrojone w większą kostkę,90 g zielonych
oliwek - przekrojone na pół,125 g kulek
mozzarelli ( tzw. mini
mozzarella),140 g
sera feta, pokrojona w grubą kostkę,garść listków świeżej
bazylii.sos:50ml
oliwy extra virgin (4 i 1/2łyżki), szczypta
soli, łyżka
oregano - wymieszać.Dodatkowo:grzanki, np.
czosnkowe.Przygotowanie:Wszystkie składniki razem wymieszać (dodatkowo można dodać
czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie paski).
Sałatkę z sosem wymieszać najlepiej tuż przed podaniem. Grzankami posypać gdy
sałatka jest już podzielona na porcje.Smacznego!!!