Wykonanie
Składniki:550g
kiełbasy,1 duża
cukinia,2
cebule,500g
pieczarek,5 dużych
pomidorów ,4
czerwone papryki,500g zielonej
fasolki,słoiczek
przecieru pomidorowego (200g),
olej do smażenia,
sól,
vegeta (jarzynka lub
przyprawa uniwersalna),
pieprz,
papryka czerwona słodka.Przygotowanie:
Fasolkę umyć, pokroić na trzy części i gotować w osolonej wodzie. Gotować w dużym garnku gdyż reszta składników będzie później do niej dodana.
Kiełbasę pokroić i podsmażyć.
Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć z pokrojoną
cebulą.
Dodać
przyprawy do
cebuli i
pieczarek.
Cukinię przekroić i wydrążyć środek. Pokroić w większą kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w większą kostkę.
Paprykę oczyścić i pokroić w paski.Gdy
fasolka będzie na pół miękka, dodać do niej wszystkie składniki i dusić. Gdy jest za mało
wody, dolać. Po kilkunastu minutach spróbować
wodę, doprawić w razie potrzeby. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie dodać
przecier pomidorowy. Zagotować.
Smacznego!!!