Wykonanie
Cześć =) Dziś chciałbym was zaprosić na mała, śródziemnomorską przygodę kulinarną, czyli na
sałatkę śródziemnomorską.Pomysł na tą
sałatkę dostałem od Agnieszki i muszę powiedzieć, że jest to jedna z najlepszych sałatek, jakie zdarzyło mi się jeść.
Sałatka śródziemnomorska jest świetnym połączeniem
smakowym i sporym doznaniem kulinarnym. Kiedy je się tą
sałatkę i zamknie na chwilę oczy - można poczuć się jak nad Morzem Śródziemnym, we Włoszech, Francji czy Hiszpanii.
Sałatka ta jest bardzo orzeźwiająca w smaku.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania sałatki śródziemnomorskiej, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą:- 1 mała kostka
fety- 2
pomidory- 1
ogórek (lub 2 jak jest za mały)- trochę
cebuli pokrojonej w cienkie
pióra lub
szczypiorku (2-3 łyżki)-
oliwa z oliwek (2-3 łyżki)-
sok z cytryny (1 łyżeczka)- garść czarnych
oliwek w całości lub pokrojonych (najlepiej greckie Kalamata lub podobne)-
sól,
pieprz i
oregano, ewentualnie
bazyliaSposób wykonania:Wszystkie składniki zmieszać i niech trochę postoi. Dobra jest również na drugi dzieńSmacznego =)