ßßß

Potrzebne będą:- piersi kurczaka bez kości i skóry (filety)- sól i pieprz- mąka, jajo i bułka tarta do panierowania (mąkę można pominąć, od niej panierka jest sztywniejsza, to kwestia gustu)- olej rzepakowy do smażeniaSposób wykonania:1) Każdą pojedynczą pierś przekrawamy wzdłuż na dwa cieńsze kotlety.2) Kotlety przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, po czym panierujemy w mącę, jaju i bułce tartej.3) Smażymy na oleju rzepakowym na złoto po ok. 10 minut z każdej strony.4) Na końcu smażenia kładziemy na każdy kotlet plaster sera brie (w zastępstwie ewentualnie może być jakikolwiek ser żółty), przykrywamy i trzymamy w cieple kolejne 2-3 minuty, aby ser się lekko stopił. Należy jednak pilnować, by całkowicie się nie rozpuścił i nie spłynął z kotleta.
Smacznego =)Agnieszka