Wykonanie
;-)Jestem w niebie!;-)
Piękny, cudowny, przepyszny z naszych
polskich jagód, bogaty w witaminy i antyoksydanty, na wspaniałym kruchym spodzie przygotowanym z
otrębów granulowanych z
żurawiną marki Kupiec. Bo coś słodkiego też może być zdrowe! ;-)Jest to idealna kompozycja na deser w tak upalne dni, nie za słodki, zimny, lekko kwaskowaty, rozpływający się w ustach. Wystarczy kawałeczek a człowiek zakochuje się w nim bez pamięci...Serdecznie Zapraszam!
SKŁADNIKI: na spód:- opakowanie
otrębów granulowanych o smaku
żurawiny- 4 czubate łyżki
masła lub
oleju kokosowegoWykonanie
spodu:W/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Wylep dno tortownicy masą.Masa jagodowa:-500
jagód polskich- 350 ml
mleka kokosowego wraz ze
śmietanką- kilka ziarenek
wanilii- 2 opakowania
galaretki cytrynowej-
ksylitol lub
cukier do smakuWykonanie masy:W 150 ml wrzątku rozpuść
galaretki.W wysokiej misce ucieraj robotem na wysokich obrotach
mleko kokosowe, tak aby jak najbardziej się napowietrzyło.
Jagody zmiksuj blenderem.Do
jagód dodaj, spienione
mleko, wymieszaj delikatnie, dodaj ziarenka
wanilii i rozpuszczone
galaretki.Wszytko bardzo dokładnie wymieszaj.Wylej na spód.Wstaw do lodówki na 12 godzin.Wierzch:-
bita śmietana roślinna-
maliny-
cukier puderCiasto zachwyci smakiem i wyglądem.
Powiem Wam kochani, że je się go oczami ;-))))!Polecam Wam serdecznie!
Życzę Smacznego!Przepis zgłaszam do konkursu z
marką KUPIEC: