Wykonanie

Przepyszny
łosoś pieczony w foli, podany z frytkami pieczonymi w piekarniku z bukietem
sałat. Pyszny pomysł na obiad, niemalże wakacyjny!Zapraszam!SKŁADNIKI:- 3 garście frytek mrożonych (lub możesz sama pokroić
ziemniaki na słupki)- 2 szt dzwonka z
łososia (najlepiej dziki)-
oliwa z oliwek- bukiet ulubionych
sałatdresing do
sałaty:- 3 łyżki
oliwy z oliwek- łyżka
miodu- łyżeczka
musztardy- 2 łyżki
wody-
sólŁososia kładziemy na foli aluminiowej, skrapiamy
oliwą z oliwek, solimy, szczelnie zamykamy i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 220 stopni C, przez 13 -15 minut.
Ryba będzie upieczona i soczysta. Idealna!

Frytki pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 240 stopni C przez 20 minut. Frytki dobrze jest skropić
oliwą z oliwek z dodatkiem
bazylii i
chili. Pycha!

Smacznego!Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!Pięknego Dnia !!!!ps. wreszcie słońceeeeeeeeeee!!!!;-)))))))))))))