Dzisiejsza propozycja to sałatka z prażonymi pestkami dyni oraz miodowo-musztardowym dressingiem. Idealna na obiad do pracy, w sam raz na kolację.Składniki (dla 1 osoby):- dwie garście sałaty zielonej lub pół opakowania mixu sałat- jeden zielony ogórek- 30 g pestek dyniDressing:- łyżeczka płynnego miodu- łyżka musztardy- 1/4 szklanki oliwy z oliwek- dwie łyżki soku z cytryny- trzy łyżki wodyJak zrobić:1. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Ogórka kroimy w pół-plasterki. Mieszamy z sałatą.2. Dressing: Miód ucieramy z musztardą na gładką masę. Cały czas mieszając dolewamy oliwę z oliwek, wodę, sok z cytryny.3. Dressingiem (2-3 łyżki) polewamy przygotowaną wcześniej sałatę.Dressing w lodówce może postać ok. 2-3 dni.Kaloryczność 1 porcji: sałata ok. 150 kcal, łyżka stołowa dressingu ok. 75 kcal