Wykonanie
Ciągle na diecie? A i owszem, ale kto powiedział, że na diecie ma być nudno! Wspaniale przygotowana
ryba, z rozpływającą się w ustach skarmelizowaną
gruszką, podana z sosem-karmelem
miodowo cytrynowym. Obłędna!CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA
SKŁADNIKI:
filet z dorsza atlantyckiegosól morskacytrynagruszka pera rochaświeże liście
melisymiód lipowy 2 łyżki
oliwa z oliwek 2 łyżki
masło 1 łyżka
pieprz cytrynowyWYKONANIE:rozgrzej patelnię, wlej
oliwę i
masłorybę oprósz
solą morską, delikatnie podsmaż z obu stron po 2 minuty
rybę zdejmij z patelni, odłóż na talerz na patelni ułóż plastry
gruszek i podsmażaj po 1,5 minuty z każdej stronydodaj
miód i łyżkę
soku z cytrynydodatkowo możesz podsmażyć 1 plasterek
cytryny do dekoracji na patelnię dokładamy
rybę smażymy z każdej strony po 1,5 minuty (na patelni będzie już
gesty sos- karmel)zdejmujęmy
rybę z patelni, dookoła układamy
gruszkę, polewamy karmelem
miodowo-
cytrynowymposypujemy świeżą
melisąSmacznego!Zaprszam do galerii zdjęć na Instagramie SMYKWKUCHNIhttp://instagram.com/smykwkuchnioraz na Facebookahttps://www.facebook.com/smykwkuchni