Wykonanie
Doskonała jako dodatek do grillowanego
kurczaka, ale znakomicie sprawdzi się też w innych wersjach. Wystarczy, że dodasz pokrojonego w kostkę
melona (do dressingu zużyjesz najwyżej połowę) i masz wspaniałą, orzeźwiającą
sałatkę. Aby była bardziej treściwa – dodaj kawałki pieczonego
kurczaka. A jeśli zawiniesz to wszystko w pszenne lub kukurydziane tortille, otrzymasz pyszny, lekki posiłek.
Składniki
Sałata – karbowana, rzymska lub
masłowaDressing:Pęczek
melisyPęczek
miętyPęczek
bazylii1/2
cytryny3 łyżki
oliwy1/2 żółtego
melona (małego, jeśli jest duży wystarczą 2 plastry)Łyżka
miodu akacjowego
Sól,
pieprzPrzygotowanie
Sałatę porwij palcami do miski.Obierz
melona ze skórki i pokrój na niewielkie kawałki, wrzuć do blendera.Dodaj
zioła,
miód, sok wyciśnięty z
cytryny,
oliwę,
sól i
pieprz.Zmiksuj, dodaj do
sałaty.Gotowe!Zobacz także:
Sałatka z
serem i
gruszkąSałatka z
kurczaka i
ananasaSałatka fusion dla odważnych