Wykonanie
Polecam ciekawy sposób na przyrządzenie tradycyjnego
kurczaka.

Składniki:40 dag
filetów z kurczaka40 dag
rabarbaru2 łyżki
miodu30 dag
marchewki2
cebule2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka słodkiej
śmietany¼ litra rosołu z kostki½ łyżeczki
imbiru2 łyżki
natki pietruszkicurrysól do smaku
pieprzWykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki. Zmieszać z
miodem. Oczyścić
marchew, pokroić w plasterki, obrać
cebulę i pokroić w kostkę.

Rozgrzać w garnku łyżkę
oliwy, krótko poddusić
marchew i
cebulę. Warzywa oprószyć
curry, dodać rosół i dusić jeszcze około 10 minut. Dodać
śmietanę, doprawić
solą i
pieprzem.
Filety z kurczaka pokroić w paski, usmażyć na złoty kolor na łyżce
oliwy, posypać
solą,
pieprzem i
imbirem.
Mięso wyłożyć na talerz, polać sosem
rabarbarowym i posypać
natką pietruszki.