ßßß
Cookit - przepis na Kapusta czerwona pasteryzowana do słoików na zimę (po kurpiowsku)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapusta czerwona pasteryzowana do słoików na zimę (po kurpiowsku)
Składniki
Kapusta czerwona
Jabłko
Cebula
Cukier
Sól
Cytryna
Pieprz
Ziele angielskie
Liść laurowy
Wykonanie
Kapusta czerwona
pasteryzowana do słoików na zimę (po kurpiowsku)Idealna
sałatka
do codziennych obiadów.
Składniki:1 kg
kapusty czerwonej
30 dag
jabłek
3
cebule
Składniki na zalewę:1,3 dag
cukru
7 g
soli
7 g kwasku
cytrynowego
Pieprz
,
ziele angielskie
i
liść laurowy
Sposób przygotowania:
Kapustę
drobno poszatkować, skropić
wodą
z kwaskiem i odstawić na 2 godziny.
Jabłka
zetrzeć na tarce i razem z pokrojoną
cebulą
połączyć z
kapustą
. 1 l
wody
zagotować z
cukrem
,
solą
i
przyprawami
. Gorącą zalewą zalać
kapustę
, włożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut. Do takiej sałatki możemy również dodać ugotowaną
fasolę
.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/09/kapusta-czerwona-pasteryzowana-do.html
Przepisy powiązane
Czerwona kapusta duszona
Śląska klasyka: Modro kapusta
Kapusta modra zasmażana
Surówka z czerwonej kapusty
Modro kapusta
Składniki powiązane (0)