ßßß Cookit - przepis na Galaretka truskawkowa z migdałami

Galaretka truskawkowa z migdałami

nazwa

Wykonanie

Szybki deser z tegorocznych truskawek
Składniki:
½ kg truskawek,
4 łyżki cukru,
2 łyżki zmielonych migdałów,
3 łyżeczki żelatyny,
1 łyżeczka cukru pudru.
Wykonanie:
Żelatynę wymieszać z zimną wodą, odstawić na chwilę, a w międzyczasie umyć truskawki, obrać z szypułek i posypać dwoma łyżkami cukru. Zagotować jedną szklankę wody z pozostałym cukrem i żelatyną. Truskawki zmiksować i wymieszać z przygotowanym płynem z żelatyną. Pucharki wypłukać zimną wodą, posypać migdałami wymieszanymi z jedną łyżką cukru pudru i wlać przestudzoną galaretkę. Wstawić do lodówki i przed podaniem wyłożyć na półmisek.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/05/galaretka-truskawkowa-z-migdaami.html