Wykonanie
Mam dziś wspaniały deser dla wielbicieli domowych słodkości:
wafle nadziane pysznym, aksamitnym kremem z
czekoladą, dodatkowo z chrupiącymi
orzechami laskowymi i białą
morwą. Zapewniam, że z
kawą smakują wprost niewypowiedzianie smacznie ;)Smakowite i ekologiczne dodatki, czyli suszoną na słońcu
morwę,
orzechy laskowe oraz wiele innych smakołyków kupicie tutaj .



Składniki :
waflekrem :250 g.
serka mascarpone2 łyżki
cukru pudru150 g.
czekolady mlecznej1 szklanka
mleka w proszkuorzechy laskowe, polecam firmę Fresanosuszona
morwa biała, polecam firmę FresanoPrzygotowanie :
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli
wodnej (miska umieszczona na garnku z gotującą się
wodą, jej dno nie może dotykać powierzchni wrzątku).
Serek mieszam z
cukrem pudrem, przekładam rozpuszczoną
czekoladę, dokładnie mieszam do połączenia się składników. Dodaję
mleko i dokładnie mieszam, następnie dodaję
orzechy i
morwę. Masę wykładam na
wafel, powinna stanowić warstwę ok. 1 cm. Wygładzam powierzchnię, przyciskam drugim
waflem. Przed pokrojeniem warto obciążone np. deską do krojenia
wafle wstawić na godzinę-dwie do lodówki. Można je przechowywać do 2 dni w zimnym miejscu.Przepis autorski.





