Wykonanie
Trudno mi często zmusić się do zjedzenia śniadania, choć obiecuję sobie ciągle gruntowną poprawę w tym zakresie :) Dziś jednak na kolejnej fali postanowienia, że to naprawię przygotowałam dla siebie pyszny posiłek i bardzo zachęcam Was do wypróbowania takiej wersji
płatków owsianych. Przygotowanie zajmuje kilka minut, efekt jest świetny.
Składniki dla 2 osób :3 pełne łyżki
płatków owsianych1
ogórek gruntowy1 łodyga
selera naciowego0,5 szklanki gęstego
jogurtu naturalnegosól,
pieprz do smakuPrzygotowanie :
Płatki gotuję ok. 5 minut w niewielkiej ilości lekko osolonej
wody, odlewam
wodę po ugotowaniu. Obieram
łodygę selera z włókien.
Selera i
ogórka (ze skórką) ścieram na grubej tarce, połowę warzyw łączę z
jogurtem, doprawiam do smaku
solą i
pieprzem.
Jogurt wykładam na ciepłe
płatki, posypuję resztą startych warzyw i drobniutko posiekanym
szczypiorkiem.Przepis autorski.