ßßß
Składniki :1 ugotowany kalafior1 ugotowane udko z kurczaka1 szklanka ugotowanego pęczaku1 cebula2 jajkabiała część niewielkiego pora3 łyżki posiekanej natki pietruszki0,5 łyżeczki curry2-3 łyżki bułki tartej + bułka do panierowaniasól, pieprz do smakuolej do smażeniaPrzygotowanie :Do miski przekładam pokrojonego drobniutko kalafiora,ugotowany pęczak i posiekane drobno mięso z kurczaka. Cebulę i pora smażę do zeszklenia na niewielkiej ilości oleju, przekładam do pozostałych składników, dodaję jajka i bułkę tartą. Wyrabiam dokładnie masę, doprawiam curry, solą i pieprzem. Pozostawiam masę na kilka minut, po czym formuję kotlety, panieruję je w bułce i smażę na złoto z każdej strony. Podaję z sosem pieczarkowym.Przepis autorski.