Wykonanie
Nie miałam dziś pomysłu na obiad, ale w sklepie ładnie wyglądały sznycle z
indyka :) Przełożyłam je tradycyjnym
salami i usmażyłam jak
schabowe. Wyszło z tego bardzo pyszne danie :) Polecam.
Składniki :4 sznycle z
piersi indyka4 duże plastry
kiełbasy salami1 ząbek
czosnku1
jajkosól,
pieprzolej do smażenia
bułka tarta do panierowaniaPrzygotowanie :Sznycle układam kolejno na folii spożywczej, przykrywam je drugim kawałkiem i delikatnie (płaską stroną) rozbijam lekko tłuczkiem. Oprószam je
solą i
pieprzem, smaruję odrobiną przeciśniętego przez praskę
czosnku. Na każdym przygotowanym w ten sposób kawałku
mięsa układam plaster
salami, składam sznycel na pół, przyciskam dłonią. Tak powstałe kieszonki panieruję w
jajku i
bułce tartej i na patelni ze średnio rozgrzanym
olejem smażę po 3 minuty z każdej strony. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierze. Podaję gorące.Przepis autorski.