Wykonanie
Ten deser nie jest dobry. On jest niesamowity! Wspanialszy tym bardziej, że niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu. Cudowny, aksamitny, rozpływający się w ustach. Poezja smaku - zróbcie, a przekonacie się sami :)
Składniki:1 duże opakowanie
herbatników kakaowych (300 g)500 g.
serka mascarpone6 łyżek
likieru amaretto3 łyżki
cukru pudruPrzygotowanie:
Serek mascarpone dokładnie mieszam z
cukrem pudrem i
likierem - na gładką, jednolitą masę.Foremkę (u mnie 18x23 cm) wykładam folią spożywczą, na dnie układam warstwę
herbatników, po czym na nią wykładam 1/3 masy. Czynność powtarzam - ostatnia warstwa ma być z
herbatników. Przykrywam ciasto szczelnie folią i wkładam na minimum 2 godziny do lodówki.Przepis autorski.