ßßß Cookit - przepis na Torcik migdałowo-kakaowy

Torcik migdałowo-kakaowy

nazwa

Wykonanie

Ten deser nie jest dobry. On jest niesamowity! Wspanialszy tym bardziej, że niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu. Cudowny, aksamitny, rozpływający się w ustach. Poezja smaku - zróbcie, a przekonacie się sami :)
Składniki:
1 duże opakowanie herbatników kakaowych (300 g)
500 g. serka mascarpone
6 łyżek likieru amaretto
3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Serek mascarpone dokładnie mieszam z cukrem pudrem i likierem - na gładką, jednolitą masę.
Foremkę (u mnie 18x23 cm) wykładam folią spożywczą, na dnie układam warstwę herbatników, po czym na nią wykładam 1/3 masy. Czynność powtarzam - ostatnia warstwa ma być z herbatników. Przykrywam ciasto szczelnie folią i wkładam na minimum 2 godziny do lodówki.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2014/12/torcik-migdaowo-kakaowy.html