Wykonanie
Dosłownie w 5 minut przygotowuje się tę
sałatkę, a w takie dni jak dziś, gdy temperatura zbliża się do 30 stopni, jest niezastąpiona! Zaledwie trzy składniki (które o tej
porze roku są najlepsze ) razem skomponowane dają cudownie lekki, orzeźwiający i pyszny smak. Ważne by
sałatka była zimna, można ją przed podaniem na kilka minut wstawić do zamrażarki.
Składniki :1 duży
pomidor ( z dużą ilością miąższu)2
ogórki gruntowe10 listków świeżej
miętyduża szczypta ciemnego
cukruszczypta
soliczarny, świeżo mielony
pieprzPrzygotowanie:Mocno schłodzone ( ważne !) warzywa kroję w niedużą kostkę. Listki
mięty siekam, dokładam do warzyw. Mieszam dokładnie i pozostawiam na ok. 10 minut, by smaki się przegryzły. W miseczce mieszam dokładnie
cukier z
solą i
pieprzem, posypuję
przyprawami warzywa, mieszam i podaję.Przepis autorski.