Wykonanie
Mizeria, to mój letni ulubiony dodatek do obiadu. Pasuje niemal do wszystkiego, ale mi najbardziej smakuje z
sadzonym jajkiem i kotletem
schabowym. Zapraszam dzisiaj na moją jej wersję z odrobiną
mięty.
Składniki:500 g
ogórków gruntowych1 mała
cebulkakilka listków drobniutko pokrojonej
mięty150 g kwaśnej gęstej
śmietany1 łyżeczka otu1 łyżeczka
cukrusól i
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce na plasterki. Posypać
solą i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie porządnie odcisnąć z powstałej
wody. Dodać drobniutko posiekaną
cebulkę,
miętę,
śmietanę,
ocet i
cukier.
Doprawić
solą i
pieprzem, lekko schłodzić w lodówce i podawać...Smacznego.