ßßß Cookit - przepis na Mizeria z miętą

Mizeria z miętą

nazwa

Wykonanie

Mizeria, to mój letni ulubiony dodatek do obiadu. Pasuje niemal do wszystkiego, ale mi najbardziej smakuje z sadzonym jajkiem i kotletem schabowym. Zapraszam dzisiaj na moją jej wersję z odrobiną mięty.
Składniki:
500 g ogórków gruntowych
1 mała cebulka
kilka listków drobniutko pokrojonej mięty
150 g kwaśnej gęstej śmietany
1 łyżeczka otu
1 łyżeczka cukru
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce na plasterki. Posypać solą i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie porządnie odcisnąć z powstałej wody. Dodać drobniutko posiekaną cebulkę, miętę,śmietanę, ocet i cukier.
Doprawić solą i pieprzem, lekko schłodzić w lodówce i podawać...Smacznego.
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/08/mizeria-z-mieta.html