ßßß
GazpachoAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania:W sumie: 15 minutPorcje: 4SkładnikiZupa1,2 kg świeżych pomidorów (ewentualnie z puszki)½ ogórka1 ząbek czosnku1 łyżeczka octu winnego2 łyżki oliwy z oliwekbazylia, oreganosól, pieprzDodatkiogórekczerwona paprykażółta paprykapół czerwonej cebuligarść kiełkówPrzygotowaniePomidory sparzyć, obrać ze skórki pokroić na kawałki i zblendować wraz z czosnkiem i obranym pokrojonym ogórkiem na gładkie puree.Dodać oliwę z oliwek, ocet winny, sól, pieprz, odrobinę suszonej bazylii i oregano. Zmiksować.Schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.Przygotować dodatki: pokroić w drobną kosteczkę obrany ogórek oraz czerwoną i żółtą paprykę.Czerwoną cebulę pokroić w piórka.Schłodzone gazpacho podawać z pokrojonymi warzywami - ogórkiem, papryką, cebulą i kiełkami. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 480 g Kalorie: 127 kcal Tłuszcze: 5,7 g Węglowodany: 20,2 g Błonnik: 5,8 g Białko: 4,6 g3 . 3.2998
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie