Wykonanie
Budyń to też koktajl, tyle że na gęsto :)
Autorką zdjęcia jest Viktoria Oszczanowska / Vi&RawSkładniki:3 łyżki stołowe nasion chia1 szklanka surowego
mleka migdałowego2 łyżki stołowe
mączki chleba świętojańskiego (karobu)1 płaska łyżeczka mielonego
cynamonuwięcej na stronie autorki zdjęcia i przepisu: http://veganpopcuisine.blogspot.com/2014/06/raw-vegan-karobowy-budyn-chia.htmlNasiona Chia te małe niepozorne ziarenka, bogate źródło witamin, minerałów, błonnika czy
białka. Dodatkowo kryją w sobie potężną dawkę energii.Kilka ciekawostek o Chia:- ma 13
razy więcej magnezu niż
brokuły- ma 5
razy więcej
białka niż
mleko- ma 8
razy więcej kwasów omega 3 niż dziki
łosoś AlaskanPolecane przez nas produkty z nasionami CHIA:
Więcej kodów rabatowych w zakładce: KODY RABATOWE