Szybki, dietetyczny obiad ze schabem w zimowych klimatach, bo całe mięso spowite jest w bieli. Schabowi towarzyszy pyszny, aromatyczny sos śmietanowo-chrzanowy. Przygotowanie tego dania nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności i wyszukanych składników, a zadowoli podniebienie niejednego smakosza. Prosto i pysznie. Zapraszam do przepisu.Składniki:4 spore plastry schabu150 ml bulionu warzywnegosól, pieprz z młynka150 ml gęstej śmietany 20% (u mnie Schmand)2-3 łyżki chrzanu1 listek laurowy2 łyżki mąkimasło ghee do smażeniaWykonanie:schab pokroić w 2- cm plastry. Pod folią lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i oprószyć pieprzem. Obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym maśle z obu stronzrumienione mięso podlać bulionem warzywnym, dodać listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minutgdy mięso jest miękkie dodać do bulionuśmietanę z chrzanem i dokładnie wymieszać. Ilość chrzanu dostosować do własnych preferencji smakowychpodałam z puree ziemniaczanym i jabłkami w majeranku z żurawiną. Przepis tutaj .ŻYCZĘ SMACZNEGO!