Wykonanie
Klasycznie w
cebuli, dzisiaj u mnie w porach :)Składniki2 plastry
schabu1 średni
por3-4 ząbki
czosnku3-4 łyżki
śmietanysól,
pieprz2 łyżki
mąkimasło klarowaneSposób przygotowania
Schab rozbić i opanierować w
mące z
solą i
pieprzem.
Pora pokroić w półplasterki, razem z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem zeszklić na łyżce klarowanego
masła. Plastry
schabu włożyć na patenie z
porami i obsmażyć z oby stron, a następnie zalać wrzątkiem. Dusić przed około 15 minut.
Śmietanę rozmieszać z 2 łyżkami sosu i wlać na patelnię. Gotować jeszcze przez 5-10 minut. Doprawić
sola i
pieprzem do smaku. U mnie podane z
ziemniakami. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL