Wykonanie
             Ciasteczka
Ciasteczka, które podbiły 
serca wielu osób. Mocno 
czekoladowe i bardzo słodkie. Do tego ta popękana, chrupiąca skórka i miękki środek! Ja lubię nimi obdarowywać ludzi, bo wiem, że poprawią humor nawet największemu smutasowi. Przygotowuje się je niezwykle szybko.(Przepis pochodzi ze strony www.mojewypieki.com)Składniki:2 tabliczki 
gorzkiej czekolady1/2 kostki 
masła1/2 szklanki 
cukru3 duże 
jaja2 łyżeczki ekstraktu 
waniliowego1/2 łyżeczki 
proszku do pieczeniaszczypta 
soli1 i 2/3 szklanki 
mąki pszennej1/2 szklanki 
cukru pudru do obtoczenia
Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy posiekaną 
gorzką czekoladę. Rozpuszczamy ją.
Białka oddzielamy od 
żółtek. Ubijamy je z 
cukrem i ekstraktem z 
wanilii. Pod koniec ubijania dodajemy 
żółtka i wystudzoną masę 
czekoladową.
Mąkę mieszamy z 
solą i 
proszkiem do pieczenia. Łączymy ją z masą 
czekoladową.Odstawiamy całość na noc do lodówki, bo ciasto musi być bardzo twarde, jeśli chcemy uzyskać efektowne pęknięcia.Następnego dnia nabieramy ciasto łyżeczką i tworzymy małe kuleczki - nieco mniejsze od 
orzecha włoskiego. Wszystko robimy bardzo szybko. Inaczej ciasto rozpłynie się po blaszce.Każdą kuleczkę dokładnie obtaczamy w cukrze pudrze. Pieczemy je 12 minut w temperaturze 165*C. 
Ciasteczka się spłaszczą i popękają. Jak dla mnie cud-
miód i 
czekolada! Najpyszniejsze są jeszcze ciepłe z chrupiącą "skórką" i płynnym środkiem.


