ßßß Cookit - przepis na PRZEPYSZNA PASTA RYBNO - JAJECZNA

PRZEPYSZNA PASTA RYBNO - JAJECZNA

nazwa

Wykonanie

23 sierpnia 2013
Tak mnie naszła ochota na "coś innego" na śniadanie- słonego i szybkiego w przygotowaniu.
Pierwsza myśl: jajko na twardo! Poleżałam chwilę w łóżku i zmieniłam zdanie: ryba z puszki! Albo jajko na twardo...albo ryba...albo...
Postanowiłam połączyć jajko z rybą ;-)
PRZEPYSZNA PASTA RYBNO - JAJECZNA
Składniki:
5 jajek
ryby z puszki w oleju (u mnie śledzie, ale równie dobrze mogą być sardynki, tuńczyk, czy makrela)
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Kiedy będą już gotowe, obieramy je i kroimy w kostkę (można je zetrzeć na grubych oczkach tarki- pasta będzie bardziej jednolita i delikatna).
W międzyczasie kroimy drobno cebulkę i czosnek. Ryby odcedzamy i rozdrabniamy widelcem na drobne kawałki. Do miski dajemy najpierw śmietanę, potem majonez i musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki. Przyprawiamy całość do smaku pieprzem i solą. Podajemy ze świeżym, chrupiącym pieczywem...mniam!
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/08/przepyszna-pasta-rybno-jajeczna-do.html