Wykonanie
23 sierpnia 2013
Tak mnie naszła ochota na "coś innego" na śniadanie- słonego i szybkiego w przygotowaniu.Pierwsza myśl:
jajko na twardo! Poleżałam chwilę w łóżku i zmieniłam zdanie:
ryba z puszki! Albo
jajko na twardo...albo
ryba...albo...Postanowiłam połączyć
jajko z
rybą ;-)PRZEPYSZNA
PASTA RYBNO - JAJECZNASkładniki:5
jajekryby z puszki w
oleju (u mnie
śledzie, ale równie dobrze mogą być
sardynki,
tuńczyk, czy
makrela)1
cebula2 ząbki
czosnku2 łyżki
śmietany 18%1 łyżka
majonezu1 łyżeczka
musztardysól,
pieprzJajka gotujemy na twardo. Kiedy będą już gotowe, obieramy je i kroimy w kostkę (można je zetrzeć na grubych oczkach tarki- pasta będzie bardziej jednolita i delikatna).W międzyczasie kroimy drobno
cebulkę i
czosnek.
Ryby odcedzamy i rozdrabniamy widelcem na drobne kawałki. Do miski dajemy najpierw
śmietanę,
potem majonez i
musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki. Przyprawiamy całość do smaku
pieprzem i
solą. Podajemy ze świeżym, chrupiącym
pieczywem...mniam!
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.