24 grudnia 2012Składniki:1 kg filetów z mintaja10 średnich cebul2 duże marchewki1 pietruszka1/4 korzenia seleraprzecier pomidorowy (3 łyżki)5 ziaren ziela angielskiego2 liście laurowe200 ml wodymąka do panierowaniacukier, pieprz, sól do smakuolejFilety kroimy na mniejsze kawałeczki, cebulkę w piórka, a pozostałe warzywa ścieramy na grubych oczkach tarki. Rybę panierujemy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Obsmażone filety układamy na dnie dużej miski.Posiekaną cebulkę musimy najpierw zeszklić na oleju. Następnie dodajemy seler, marchewkę i pietruszkę. Prażymy warzywa chwilkę (ok. 7 minut). Dodajemy wodę z przecierem i znów prażymy. Rybę pokrywamy warzywami i odkładamy do lodówki na dobę.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.