Wykonanie
Bardzo lubimy
ryby, dlatego też przynajmniej raz w tygodniu staram się je przygotowywać.
Ryba po grecku nie jest trudna do przygotowania ale bardzo smaczna i efektywna. Nadaje się nie tylko na rodzinny obiad ale także na domowe uroczystości. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejszy postny obiad, możecie wykorzystać ten;)Serdecznie polecam ;)
Składniki:4
marchewki1 duża
pietruszka bądź dwie małe2
cebulećwiartka
selerawoda150 g
przecieru pomidorowego5 filetów z
mintajasólpieprzcukiermąkamasłoWykonanie:
Rybę dokładnie osuszyć i oprószyć z obu stron
solą i
pieprzem. Następnie każdą z części obtoczyć w
mące i smażyć na
oleju.
Marchew,
pietruszkę i
selera zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i na 2 łyżkach
masła podsmażyć do zezłocenia. Do
cebuli dodać resztę jarzyn i chwilę podsmażyć. Następnie jarzyny podlać
wodą i dusić pod przykryciem do zmięknięcia. Całość przyprawić
solą,
pieprzem i odrobiną
cukru, wymieszać. Do jarzyn dodać
przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać i pogotować jeszcze chwilę. Podawać z usmażoną
rybą.Smacznego ;)