ßßß Cookit - przepis na ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z TWAROGIEM

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z TWAROGIEM

nazwa

Wykonanie

Zapiekanka twarogowa z makaronu orkiszowego bio i mango podana z konfiturą wiśniową z różą
To była najlepsza konfitura, jaką w życiu jadłam. Serio. Wiśnie w całości, a do tego cudowny smak róży (o niebo lepszy niż nadzienie w pączkach). W dodatku wyprodukowana ze 100 g owoców na 100 g produktu, z minimalną zawartością cukru. Już nie mogę się doczekać, aż wypróbuję pozostałych smaków!
A kupić ją możecie tutaj:
[przepis autorski]
/1 porcja/
50 g makaronu orkiszowego razowego bio
szczypta soli
150 g twarogu sernikowego
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
łyżka konfitury wiśniowej z różą
100 g mango
20 g budyniu waniliowego
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka
Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na wierzchu.
Zapiekać około 20 minut do zarumienienia.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/02/zapiekanka-makaronowa-z-twarogiem.html