To chyba najszybsze pieczone ciasto jakie istnieje!Kilka minut przygotowania i tylko 15 minut pieczenia.Pyszne i zdrowe - z poppingu z amarantusa i mleka zbożowego, a do tego podane z owocami lata.Do powtórzenia! :)A marantusoweciastko na mleku zbożowym podane z sosem arachidowym, truskawkami, malinami, poziomkami i bazylią/przepis własny/60 g poppingu z amarantusaduże jajkook. pół szklanki mleka zbożowego (u mnie Joya)łyżka cukru z kwiatu kokosa (jest mniej słodki od białego cukru)szczypta soliłyżka mąki amarantusowej (można użyć dowolnej)1/3 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka stopionego masła ghee (lub dowolnego tłuszczu;Uwaga: pominięcie może spowodować, że ciasto będzie zbyt suche)Popping wymieszać z mąką, jajkiem, solą i cukrem.Dodać mleko zbożowe i wymieszać. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.Na koniec dodać stopione masło i proszek do pieczenia i ponownie wymieszać.W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec około 15 minut do zrumienienia.Wyjąć, udekorować i podawać póki ciepłe.Smacznego!