Wykonanie
W taką pogodę najlepsze jest śniadanie z piekarnika - syci, rozgrzewa i wprowadza w cudny błogostan. Aksamitny serniczek, chrupiąca granola i rozpływająca się
czekolada...a do tego świąteczna muzyka. Brakuje tylko śniegu...
Budyniowy klonowy serniczek
arakowy z
czekoladową granolą i wisienką
/1 porcja/300 g
twarogu sernikowego30 g
waniliowego proszku budyniowegoduże
jajkoszczypta
solikilka kropel ekstraktu
waniliowegołyżeczka
masła do natłuszczenia formyłyżka
syropu klonowegogranola do posypaniawisienka do dekoracji
Twaróg zmiksować na gładką masę z
jajkiem i
solą, dodać
budyń (dzięki niemu serniczek będzie miał piękny kolor), ekstrakt i
syrop klonowy. Ponownie zmiksować.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę
serową, na wierzchu posypać granolą i umieścić wisienkę.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Jeść na ciepło lub zimno :)Smacznego!