Wykonanie
Rzadko zdarza się nam zjeść wspólne śniadanie w środku tygodnia, ale czas jest urlopowy i możliwości większe. Lubię usiąść rano przy wspólnym
stole, zacząć dzień czymś pysznym,
kubkiem kawy, rozmową i nigdzie się nie spieszyć . . .
składniki:6
jajek4 - 6 plasterków
szynki gotowanej wędzonej1 puszka
kukurydzy konserwowej 400g1
cebula cukrowa1 łyżka
masłado smaku:
sól,
pieprz ziołowy,
pomidory suszone z
czosnkiem i
bazyliąsposób przygotowania:
Cebulę obrałam, posiekałam w drobną kostkę.
Szynkę także pokroiłam drobno. Na teflonowej patelni rozpuściłam
masło, wrzuciłam
wędlinę i
cebulę, smażyłam mieszając kilka minut. Dodałam osączoną
kukurydzę i przyprawiłam do smaku
solą,
pieprzem i
suszonymi pomidorami. Wbiłam
jajka i smażyłam razem mieszając aż się ścięły. Podałam z
waflami ryżowymi. Pyszne, pożywne śniadanie dla 3 osób!