ßßß
Cookit - przepis na Szparagi w sosie holenderskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szparagi w sosie holenderskim
Składniki
Szparagi
Boczek
Masło
Czosnek
Zielone szparagi
Żółtko
Cytryna
Sól
Pieprz biały
Wykonanie
Szparagi
- to sezonowe warzywo jest przez wszystkich tak bardzo zachwalane, a ja niestety nie
mogę
się przekonać. Zdecydowanie wolę
zielone szparagi
, ale wszystkie są bardzo zdrowe. Tutaj znajdziecie przepisy na
szparagi
, a wśród nich:tartę ze
szparagami
i
boczkiem
jajecznica ze
szparagami
szparagami
z
masłem
czosnkowym
.
pęczek
zielonych szparagów
4
żółtka
sok z połówki
cytryny
sól
,
biały pieprz
pół kostki
masła
Szparagom
odciąć 1 cm z końca łodyżki - wrzucić do wrzącej
wody
w wysokim garnku, tak by główki nie były zanurzone i gotować 4 minuty.W
między
czasie
żółtka
ubić na parze razem z
sokiem z cytryny
,
solą
i
białym pieprzem
.Wlać stopniowo rozpuszczone i gorące
masło
i dalej ubijać aż całość zgęstnieje.Gotowe
szparagi
zblanszować, czyli przelać zimną
wodą
.Wyłożyć
szparagi
na talerzu i polać sosem.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2015/06/szparagi-w-sosie-holenderskim.html
Przepisy powiązane
Sos holenderski i białe szparagi
Szparagi z jajkiem w koszulce
Szparagi pieczone z dodatkiem oleju rzepakowego z cytrynowo-maślanym sosem
Szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim
Szparagi z masłem czosnkowym
Składniki powiązane (0)