ßßß
10 tortilli500 g sera żółtego500 g usmażonego filetu z kurczaka200 g szynkisalsa :2-3 papryczki chipotle lub inne ostrepół świeżego anansa lub cała puszka ananasa lub 2 sztuki mango1-2 cebule czerwonepęczek świeżej kolendrypęczek miętysok z 2 limoneksól, pieprz, chilliSer zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kurczaka i szynkę pokroić w paseczki.Przygotować salsę - pokroić w małą kosteczkę papryki, ananasa lub mango, cebulę.Wymieszać z posiekaną kolendrą i miętą.Dodać sok z limonek, doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli.Na pierwszy placek tortilli położyć trochę sera, kurczaka, szynki i na całej powierzchni odsączoną na sitku salsę. Na wierzch salsy trochę sera i przykryć drugim plackiem.Powtórzyć z kolejnymi plackami tortilli.Na wierzch wszystkich placków można dać trochę sera i ziół.Zapiekać w temp. 180 st.C. przez około 15 minut.


